DANCE STUDIO MARIA LADA

Μουσικοκινητική αγωγή

Το μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 3,5-5 ετών. Στόχο έχει να εισάγει το παιδί στο κόσμο του χορού και της μουσικής με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, ενισχύοντας την ομαδικότητα, τη φαντασία, την καλλιτεχνική έκφραση καθώς και τη πειθαρχία σε όρια και κανόνες. Με το μάθημα αυτό τα παιδιά ανακαλύπτουν το σώμα τους, γυμνάζονται και προετοιμάζονται για να ενταχθούν ομαλά στα μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού που θα ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά.

Με υπευθυνότητα, φροντίδα και αγάπη τα παιδιά οδηγούνται στο να επικοινωνούν μεταξύ τους, να δημιουργούν και να παίρνουν πρωτοβουλίες.

Την ίδια ώρα σε διαφορετικές αίθουσες λειτουργούν ταυτόχρονα τμήματα Pilates ενηλίκων .

Κλασικό μπαλέτο

Παιδικά τμήματα

Παιδικά τμήματα

Στη σχολή διδάσκονται όλες οι τάξεις του κλασικού μπαλέτου, που αποτελούν τη βασική εκπαίδευση στην τεχνική του μπαλέτου σύμφωνα με το Αγγλικό σύστημα διδασκαλίας της R.A.D. Η εξοικείωση με την κλασική μουσική, τις αρμονικές κινήσεις και την τελειότητα του κλασικού χορού προσδίδει στα παιδιά καλλιέργεια πνεύματος, σώματος και ψυχής. Η εξάσκηση στις pointes αρχίζει όταν τα παιδιά συμπληρώσουν το 11ο έτος της ηλικίας τους. Τα μαθήματα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα και η διάρκειά τους ορίζεται ανάλογα με την ηλικία τους και το επίπεδο του τμήματος. Αποτελεί τη βάση για οποιοδήποτε άλλο κινησιολογικό μάθημα και είναι απαραίτητο για τη σωστή τεχνική κατάρτιση πάνω στη κίνηση, ανεξάρτητα µε το αν το παιδί ασχοληθεί µε το χορό επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά.

‘Έτσι τα οφέλη του χορού φαίνονται ξεκάθαρα. Πέρα από το καλογυμνασμένο σώμα, τη χάρη και την αρμονία στην κίνηση, το παιδί αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το πνεύμα συνεργάζεται άψογα µε το σώμα και το αποτέλεσμα είναι ένας χαρακτήρας συγκροτημένος µε µία ευρύτερη καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Προ επαγγελματικό τμήμα

Απευθύνεται σε μαθητές που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χορό, όπου και παρακολουθούν μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού προχωρημένου επιπέδου. Είναι ιδανικό για άτομα που προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις των επαγγελματικών σχολών χορού καθώς για άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν αλλά και να εμβαθύνουν την κινητική τους προσέγγιση με τη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει την τεχνική του μπαλέτου.

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα ώστε η εκπαίδευση στις pointes να συμβαδίζει με την ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος της κάθε μαθήτριας ξεχωριστά για να αποφεύγεται η καταπόνηση των κάτω άκρων και οι τραυματισμοί. Η άρτια κατάρτιση και εκπαίδευση των καθηγητών της Σχολής είναι εχέγγυο της σωστής και χωρίς τραυματισμούς εκπαίδευσης στις pointes.

Το μάθημα συνδυάζεται με σύγχρονο χορό, μαθήματα αυτοσχεδιασμού, Pilates ή Barre & Floor workout.

Προ επαγγελματικό τμήμα

Ενηλίκων

Το μάθημα ενηλίκων προσφέρει πολλά οφέλη και απευθύνεται σε μεγάλο εύρος ηλικιών ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας στο χορό. Κάποια από τα οφέλη είναι:

  • Βελτιώνει την ευελιξία και τον συντονισμό
  • Βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη
  • Επιμηκύνει τους μυς
  • Βελτιώνει την αντοχή
  • Βελτιώνει τη στάση του σώματος
  • Βελτιώνει τη συγκέντρωση
  • Αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό
  • Βελτιώνει την αυτοπεποίθηση
  • Βελτιώνει την ισορροπία


Το αρχάριο επίπεδο προσφέρεται σε ενήλικες που δεν έχουν καθόλου ή έχουν ελάχιστη εμπειρία στη συγκεκριμένη τεχνική. Το μάθημα μπαλέτου αρχαρίων είναι φιλικό προς το σώμα, δίνοντάς του τη δυνατότητα εκγύμνασης και ευλυγισίας μέσα από την αρμονία της κίνησης. Επίσης είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί κάποιος να ξεκινήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Σύγχρονος χορός

Το μάθημα του σύγχρονου χορού απευθύνεται σε μαθητές από 8 ετών και πάνω επικεντρώνεται στο ίδιο το σώμα καθώς και στην φυσικότητα της κίνησης. Όλα μοιάζουν να δείχνουν πιο φυσικά. Οι βασικές αρχές του σύγχρονου χορού είναι: η αιώρηση, η πτώση και η επαναφορά του σώματος ,η χρήση του βάρους και της βαρύτητας, η αρχή της ευθυγράμμισης, η διαδοχή της κίνησης ,οι αντίθετες δυνάμεις και η εναλλαγή δυναμικής και κινητικής ενέργειας. Το μάθημα του σύγχρονου χορού περιλαμβάνει ζέσταμα, ασκήσεις στο πάτωμα και στο κέντρο που στηρίζονται στις βασικές αρχές των τεχνικών Limon και Release, ασκήσεις με κατευθύνσεις, ισορροπία, περπάτημα ,τρέξιμο στον χώρο, στροφές, χορογραφία και αυτοσχεδιαστικά παιχνίδια. Ο στόχος του μαθήματος είναι η φυσική έκφραση του σώματος μέσα από την εν ροή ενέργεια , η ενδυνάμωση, ευλυγισία και η κατανόηση των μελών του ότι το κάθε μέρος του σώματος είναι μοναδικό και σημαντικό, η φυσική  αλληλεπίδραση με ό,τι το περιβάλλει καθώς και η αίσθηση ζωντάνιας και ευεξίας της ψυχής.

Σύγχρονος χορός

Jazz

Τα μαθήματα χορού τζαζ απευθύνονται σε μαθητές από 16 ετών και πάνω και μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές έναν διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να αναπτύξουν τις χορευτικές τους δεξιότητες.

Ο χορός τζαζ είναι γνωστός για την ενέργεια, τη μουσικότητα και τη δημιουργική του έκφραση, καθιστώντας τον μια ευχάριστη μορφή χορού για μαθητές όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτου προηγούμενης χορευτικής εμπειρίας .

Το μάθημα ξεκινάει με  ασκήσεις προθέρμανσης, στη συνέχεια δίνεται έμφαση σε ασκήσεις τεχνικής Jazz και μοντέρνου χορού και το μάθημα ολοκληρώνεται με μια ευφάνταστη χορογραφία σε διάφορα style jazz dance, όπως Lyrical, Contemporary , Musical Theatre, Street και Funky Jazz.

Το τμήμα ενηλίκων modern & latin fusion, απευθύνεται σε άτομα χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία και είναι ένα μάθημα βελτίωσης της κίνησης και της φυσικής κατάστασης μέσα από μια ευχάριστη και διασκεδαστική διαδικασία  προσφέροντας εκτόνωση και ευεξία. 

Yoga

Στη σχολή μας τα μαθήματα γιόγκα που διδάσκονται βασίζονται στο σύστημα της Hatha Yoga

Η Hatha Yoga θεωρείται το θεμέλιο όλων των συστημάτων γιόγκα και είναι κατάλληλο για να μάθει κανείς τις βασικές αρχές και τεχνικές της γιόγκα που θα φέρουν επίγνωση και αυτοέλεγχο. Αποτελείται από τεχνικές αναπνοής, χαλάρωσης, συγκέντρωσης και αποτοξίνωσης.

Δυναμική πρακτική

Στο τμήμα αυτό, οι asanas εκτελούνται δυναμικά με έμφαση στην ευθυγράμμιση και την ροή της αναπνοής. Οι μύες και οι αρθρώσεις εργάζονται αρμονικά με αποτέλεσμα ένα δυνατό μυοσκελετικό σύστημα. Πρόκειται για μια δυναμική μορφή γιόγκα και ωφελεί όποιον αναζητά ενδυνάμωση, ευελιξία, καθαρό μυαλό και τόνωση ενέργειας.

Δυναμική πρακτική
Yoga ήπια πρακτική

Ήπια πρακτική ιδανική για αρχάριους

Ο ρυθμός των τάξεων αυτών, είναι πιο ήπιος με έμφαση στη ροή της κίνησης. Σκοπός είναι η επίγνωση του σώματος , της αναπνοής και η σωστή ευθυγράμμιση στις asanas.

Το σώμα προετοιμάζεται σωστά ώστε να περάσει στο επόμενο επίπεδο της γιόγκα, καθώς αναπτύσσεται περισσότερη αντοχή και δύναμη σε ολόκληρο το σώμα.

**Σε όλες τις τάξεις διδάσκονται αναπνευστικές ασκήσεις και τεχνικές διαλογισμού.

Οι τεχνικές Hatha Yoga μειώνουν το άγχος, χαλαρώνουν, δυναμώνουν και ασκούν ολόκληρο το σώμα με διάφορους τρόπους, έτσι ώστε να βελτιώνεται η στάση του σώματος και να αντιμετωπίζονται μυοσκελετικές διαταραχές και ανισορροπίες. Βελτιώνουν επίσης την υγεία και ιδιαίτερα το νευρικό, ορμονικό, ανοσοποιητικό, αναπνευστικό και καρδιαγγειακό σύστημα.

Yin yoga Yin

Στη Yin Yoga δίνεται έμφαση στη διατήρηση των asanas για αρκετή ώρα. Η Yin Yoga επιδρά στους συνδετικούς ιστούς της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων των ισχίων, όπου συσσωρεύεται η συναισθηματική και σωματική ένταση. Αναπτύσσει την ευλυγισία των περιοχών αυτών, απελευθερώνοντας τις εντάσεις και εξισορροπώντας το νευρικό σύστημα.

Σε σωματικό επίπεδο, αποκαθιστά και αυξάνει την φυσική κινητικότητα των αρθρώσεων, των περιοχών της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και των ποδιών.

Σε ενεργειακό επίπεδο, ξεμπλοκάρει τα ενεργειακά κανάλια του σώματος, επιτυγχάνοντας την ελεύθερη ροή της ενέργειας. O αργός της ρυθμός μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεόμαστε περισσότερο με την αναπνοή και το νου μας.

 Η Yin yoga είναι κατάλληλη για ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Yin Yoga
Alignment yoga

Alignment Yoga

Εμπνευσμένο από τον δάσκαλο της γιόγκα BKS Lyengar,  η Alignment Yoga είναι μια σύγχρονη προσέγγιση της γιόγκα σύμφωνα με τη σύγχρονη εμβιομηχανική.

 Οι στάσεις διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι στο μάθημα Flow, ενώ βασίζεται σε ένα ευρύ φάσμα ασκήσεων που χτίζουν δύναμη, ευελιξία και επίγνωση στο σώμα και το νου.

Γιόγκα για παιδιά

Η γιόγκα βοηθά το σώμα των παιδιών να παραμείνει δυνατό και εύκαμπτο. Οι δραστηριότητες που περιέχει ένα μάθημα γιόγκα, βοηθούν να αναπτυχθεί η προσοχή και η συγκέντρωση καθώς  αυξάνονται  οι μαθησιακές του ικανότητες.

Επιπρόσθετα βοηθά το παιδί να διοχετεύει κατάλληλα τα συναισθήματα του και ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα του.

Με τη γιόγκα το παιδί καταφέρνει να ισορροπήσει τα συναισθήματα του και να αντιλαμβάνεται εύκολα το εξωτερικό περιβάλλον.

Pilates

 • Στη σχολή ακολουθούμε τη μέθοδο της διεθνούς φήμης Basi Pilates, που προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα εκγύμνασης, ενδυναμώνοντας ολόκληρο το σώμα. Δίνουμε έμφαση στο κέντρο, το Powerhouse, όπως το αποκαλούσε ο Joseph Pilates.

  Καθώς η σπονδυλική στήλη ευθυγραμμίζεται σωστά, οι μύες αναπτύσσονται δυναμικά, με αποτέλεσμα ένα γέρο και ομοιόμορφα γραμμωμένο σώμα.

  Η  πρακτική του Pilates προσφέρει οφέλη, όπως :

  • Να βελτιώσετε τη δύναμη, την ευλυγισία και την ισορροπία
  • Να μειώσετε το άγχος και να αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο της αναπνοής
  • Να δυναμώσετε τους κοιλιακούς μυς, ώστε να πετύχετε καλή στήριξη του σώματος
  • Να αποκτήσετε σωστή στάση σώματος
  • Να ανακουφιστείτε από μυϊκούς πόνους και πόνους αρθρώσεων
  • Να βελτιώσετε την εξωτερική σας εμφάνιση
  • Να τονώσετε το σώμα και τη ζωτικότητα σας

  Η μέθοδος Pilates είναι η ιδανική άσκηση, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλου του κόσμου , από ανθρώπους που κάνουν καθημερινά ώρες καθιστικής ζωής, μέχρι αθλητές και  χορευτές όλων των ηλικιών.

  Το πρόγραμμα Pilates ήπιο -θεραπευτικό, ενδείκνυται για άτομα άνω των 50 ετών χωρίς ιδιαίτερα ιατρικά θέματα. Στοχεύει στην εκμάθηση της ορθής στάσης του σώματος, στην στη μυϊκή ενδυνάμωση του κορμού, στην ελαστικότητα των μυών και στη σωστή, ρυθμική αναπνοή.

  Στη σχολή μας θα βρείτε τμήματα Pilates mat, Pilates with props ( mini balls, weights, magic circles, fit balls, form roallers, therabands).  

Fitness

Total body workout & Cardio

Total body workout & Cardio

Το Total Body Workout είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο βοηθάει στην ενδυνάμωση όλων των μυϊκών ομάδων του σώματος. Απευθύνεται σε ασκούμενους κάθε ηλικίας οι οποίοι επιθυμούν να έχουν ένα υγειές και σφιχτό σώμα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί και προσφέρει ένα γρήγορο αδυνάτισμα. Οι ασκήσεις του προγράμματος εκτελούνται κυρίως με το βάρος του σώματος αλλά και με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού όπως βάρη, λάστιχα ή μπάλες .

Οι ασκήσεις cardio, γνωστές επίσης και ως αερόβια γυμναστική, αποτελούν must επιλογή στην απώλεια βάρους. Αυτό το είδος προπόνησης στοχεύει κυρίως στην αύξηση του καρδιακού παλμού, ο οποίος με την σειρά του συμβάλλει στην γρήγορη και άμεση καύση περισσότερων θερμίδων ενώ ταυτόχρονα γυμνάζονται και οι μεγάλες μυϊκές ομάδες, προσφέροντας ευεξία και  καλή φυσική κατάσταση.

Barre & Floor workout

Το Barre & Floor είναι ένα μάθημα ενδυνάμωσης και ευλυγισίας. Επικεντρώνεται στη βελτίωση της σωστής στάσης του σώματος και στην ενδυνάμωση του κορμού (core stability) .  Συγχρόνως βελτιώνει την ισορροπία, το συγχρονισμό αναπνοής και κίνησης και τη φυσική κατάσταση.

Το μάθημα συνδυάζει στοιχεία από Barre a΄terre, Pilates Matwork,  την Yoga & απλών ασκήσεων μπάρας εμπνευσμένες από ένα μάθημα κλασικού μπαλέτου. Μέσα από ένα σύνολο προγραμματισμένων και επαναλαμβανόμενων κινήσεων επιτυγχάνεται η καλύτερη αντίληψη του σώματος του και ο καλύτερος έλεγχος των μυϊκών ομάδων. Στο μάθημα  χρησιμοποιούνται μικρή και μεγάλη μπάλα, λάστιχα και βαράκια χεριών και ποδιών κ.α. props.

Το Barre & Floor απευθύνεται όχι μόνο σε χορευτές, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να έχουν ένα δυνατό και υγιές σώμα χωρίς τραυματισμούς.

Barre & Floor workout

.